Sloepenspecialist.nl
Sloepenspecialist.nl
Baanhoek 128
3361 GM Sliedrecht
+31(0)184 42 07 74 - info@sloepenspecialist.nl
Showroom met 1.250 m2 aan sloepen

 
Elektrisch varen - Elektrisch varen

Elektrisch varen

Elektrisch varen wordt steeds populairder. Ook meer en meer steden verplichten om in de binnenstad te varen met een elektromotor. Daarom heeft een elektrische sloep de toekomst. Wij als Sloepenspecialist hebben al ruime ervaring met nieuwe sloepen voorzien van een elektromotor van het merk ePropulsion. Bent u op zoek naar een elektrische sloep? Wij nodigen u graag uit om eens naar onze showroom te komen. Dan ziet u welke modellen wij hebben waar een elektromotor achter kan. U vind uw nieuwe elektrische sloep bij Sloepenspecialist.nl

 Bekijk de Brochure van ePropulsion

Direct contact
3565-77b59c-3c08f5fd23ab435baffc369be44423cd-mv2.jpg
4108-1729-855-855.jpg

Spirit 1.0 Evo inclusief accu

Aandrijfkracht 1000 Wh / 3 PK

4105-1662-988-988.jpg

Navy 3.0 Evo met E60 accu

Aandrijfkracht 3000 Wh / 6 PK

4106-1671-855-855.jpg

Navy 6.0 Evo met E163 accu

Aandrijfkracht 6000 Wh / 9,9 PK

Elektrisch varen - ePropulsion Accu

ePropulsion Accu's

ePropulsion biedt 3 verschillende accu's waarmee zowel de Navy 3.0 Evo en de Navy 6.0 Evo voorzien kan worden. Deze accu's zijn gemaakt voor efficiëntie, veiligheid en prestaties. 

6 keer de levensduur dan andere accu's 
Gebruik dagelijks deze accu en u kunt hem 8 jaar lang gebruiken. Dit is 6 keer de levensduur dan loodzuuraccu's. De nieuwe chemie die gebruikt is, maakt een merkbaar verschil. Gebruikt u de accu's commercieel? Dan zullen uw gemiddelde bedrijfskosten per jaar flink lager zijn. 

50% goedkoper dan concurrenten
Betaalbaarheid was het uitgangspunt van deze E-serie accu's. Door het productieproces te optimaliseren kunnen deze batterijen voor een zeer scherpe prijs op de markt gebracht worden. Zo kunnen batterijkosten u niet meer tegenhouden om elektrisch te gaan varen.

Wereldwijd uniek, hybride varen met LM-HYBRID!

Een uniek concept om emissievrije pleziervaart mogelijk te maken in combinatie met inboard aandrijvingen van het assortiment.

De elektrische modus maakt toegang tot emissievrije zones, zoals natuurgebieden en binnensteden, mogelijk en biedt bovendien geruisloze en comfortabele vaartochten. Door het LM-Hybrid systeem blijft het assortiment boten van Lifestyle Marine toegang houden tot de lage- en emissievrije zones die naar verwachting de komende jaren verder zullen worden ingevoerd. De technologie is gebaseerd op een elektrische POD-drive geïntegreerd in een uniek en innovatief roerblad. Hierdoor is LM-Hybrid een betaalbare oplossing welke beschikbaar is voor alle inboard tenders uit de Lifestyle Marine lijn.

Hoe het werkt.

De elektromotor wordt ondersteund door schaalbare Lithium accupakketten. Deze accupakketten worden opgeladen middels een walstroomaansluiting en hydrogeneratie. Wanneer de propeller van de POD-drive draait door stroming (of voortstuwing middels verbrandingsmotor) is er sprake van hydrogeneratie en zal de accu laden. Qua bediening maakt de bestuurder gebruik van het dashboard welke is gekoppeld aan de primaire dieselaandrijving met daarnaast een afstandsbediening met geïntegreerd display ten behoeve van de elektromotor, welke de real-time motor- en batterijstatus bewaakt. LM-Hybrid is vanaf 2024 beschikbaar.

Elektrisch varen - LM-Hybrid

ePropulsion acculader E-series

Deze acculader is geschikt voor de E-serie accu's van ePropulsion. deze lader zorgt voor een snelle laadtijd, is uitstekend beveiligd door slimme techniek en geschikt voor permanente plaatsing.  

Snelle laadtijden door hoogwaardige techniek
Bij de bouw van deze acculaders wordt hoogwaardige techniek toegepast. Dit zorgt ervoor dat uw ePropulsion accu's binnen enkele uren opgeladen zijn. Op die manier kunt u weer snel genieten van het varen.

Voorkom schade met de slimme techniek
De E acculaders van ePropulsion zijn voorzien van de laatste technische snufjes. Zo hebben zij standaard een intelligent warmteafvoersysteem, een overtemperatuurbeveiliging en een beveiliging tegen omgekeerde polariteit.

Permanente plaatsing door waterbestendigheid mogelijk
Deze acculaders hebben een IP65 classificatie, dat betekend dat ze stofdicht zijn en tegen waterstralen/plenswater bestendig zijn. U heeft daarmee de mogelijkheid om de lader permanent in uw vaartuig te plaatsen.

Elektrisch varen - CB: Acculader E-serie
Elektrisch varen - ePropulsion topbediening

ePropulsion Evo topbediening

Een sloep is bedoeld om comfortabel mee te kunnen varen. Omdat zo te houden moet de motor vanuit de stuurruimte worden bediend. Bij alle Evo modellen van ePropulsion zit er standaard een topbediening bij zoals afgebeeld. Hier lees je o.a. het resterende aantal vaaruren, batterijpercentage en je snelheid af. Ook de dodemanskoord zit aan deze afstandsbediening bevestigd.

Getoonde informatie: 

 • Resterend bereik / uur
 • Afgelegd bereik / uur
 • Snelheid
 • Accuspanning 
Direct contact

Maak kennis met e-Propulsion

 

 • Veel modellen aanwezig
  1.250m² aan sloepen.
 • Maarliefst 8 topmerken
  Kies het merk dat past bij u.
 • Advies op maat
  Op die manier maakt u de juiste keus.