Sloepenspecialist.nl
Sloepenspecialist.nl
Baanhoek 128
3361 GM Sliedrecht
+31(0)184 42 07 74 - info@sloepenspecialist.nl
Showroom met 1.250 m2 aan sloepen

 

Hoe beveilig ik mijn boot?

Soorten verzekeringen

Er zijn drie verschillende verzekeringsopties. Je bepaalt zelf welke het beste bij jou past, hoeveel het kost en wat je eigen risico is. Allereerst is er de WA-dekking. Hiermee vergoedt je de kosten van de materiele en letselschade die je veroorzaakt bij anderen. Dan heb je bij WA + Basis Casco ook de aanvaringschade voor jezelf gedekt en zaken zoals: brand, bliksem en diefstal.Tot slot heb je nog WA + Uitgebreid Casco. Dan ben je ook gedekt voor lekvaren en vorst. De meest uitgebreide dekking die mogelijk is.

Is een verzekering verplicht?

Over het algemeen is er geen wettelijke verplichting om een bootverzekering af te sluiten in Nederland. Bij landen rond de Middellandse zee is dat wel het geval. Daar is een WA-dekking vereist maar hier zitten per land ook weer verschillen in qua eisen. Je verzekering die je hebt is wel internationaal geldig. Je hoeft in het buitenland dus geen extra verzekering af te sluiten.

Hoe beveilig ik mijn boot? - Bootverzekering
Hoe beveilig ik mijn boot? - Bootsloten

Motorslot

Het zou zomaar kunnen dat je er wel eens van gehoord hebt of dat je het helaas wel eens meegemaakt hebt. Er worden met enige regelmaat buitenboordmotor gestolen. Dan ben je blij als je een WA + Casco verzekering hebt. Maar dan eist de verzekering vaak wel dat je en SCM gekeurd motorslot hebt. Alleen dan wordt er een vergoeding voor de diefstal gegeven. Deze sloten worden door Sloepenspecialist.nl aangeboden.

Kabelslot

Naast een motorslot dient uw boot ook vast te liggen met een kabelslot wanneer deze aan een steiger ligt. Ook dit is een vereiste van de verzekering. Maar geen zorgen. Ook dit hebben wij bij de Sloepen Specialist.

Moving Intelligence - Draadloos terugvindsysteem

Als je boot wordt gestolen dan is het lastig om deze terug te vinden. Maar niet getreurd. Je kan een peilzender in je boot laten plaatsen. Daarmee krijg je een maal per dag een melding van de locatie van je boot. Zo is uw boot gemakkelijk weer op te sporen na een diefstal.

Het volgsysteem

Voor degene die echt alles in de gaten wilt houden hebben wij het volgsysteem van Moving Intelligence. Hiermee heb je constant een livelocatie van je boot die je in de app kan zien. Daarnaast krijg je een melding zodra de boot in beweging komt en je staat 24/7 in verbinding met de meldkamer. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Hoe beveilig ik mijn boot? - Boottracking
  • Veel modellen aanwezig
    1.250m² aan boten.
  • Maarliefst 8 topmerken
    Kies het merk dat past bij u.
  • Advies op maat
    Op die manier maakt u de juiste keus.