Sloepenspecialist.nl
Sloepenspecialist.nl
Baanhoek 128
3361 GM Sliedrecht
+31(0)184 42 07 74 - info@sloepenspecialist.nl
Showroom met 1.250 m2 aan sloepen

 

Welke merken sloepen zijn er?

Welke merken sloepen zijn er?

Bij de sloepenspecialis hebben wij maar liefst 7 topmerken aan sloepen. Allereest zijn wij dealer van Lifestyle Marine. Een Nederlands merk waarvan de wortels in de Zaanstreek liggen. Dan hebben we het merk Primeur met haar eigen elegante sloepen. Deze vloot telt totaal 8 sloepen. Daarnaast hebben wij Corsiva sloepen. Ook een populair merk onder veel Nederlanders.

Dan zijn er nog een aantal merken waar wij enkele sloepen van hebben zoals Stout sloepen, TendR, Steelfish en Malina Yachts. In totaal hebben wij 1.250 m2 meter aan sloepen beschikbaar. Zo hebben wij voor ieder een passende sloep beschikbaar.

Bekijk sloepen
Welke merken sloepen zijn er? - Welke merken sloepen zijn er?
Welke merken sloepen zijn er? - Gaat u voor een duurzame sloep?

Gaat u voor een duurzame sloep?

Misschien denkt u bij duurzaam meteen aan een elektrische motor maar daar gaat het hier niet over. Elke sloep kan bij ons namelijk worden voorzien van een elektromotor dus dat is geen probleem. Nee, wij bedoelen duurzaam in de zin dat de sloep lang meegaat. Dat komt omdat wij enkele aluminiumsloepen hebben.

Wij hebben aluminium sloepen van 3 verschillende merken. Van Allcraft hebben wij de Allcraft 565, van Steelfish hebben wij de Steelfish 670 en tenslotte hebben wij van Malina Yachts de Malina23. De boten staan in volgorde van klein naar groot. De laatste heeft een lengte van 6,95 meter.

Bekijk aluminium sloepen

Met welke motoren zijn onze sloepen uitgerust?

Iets meer dan de helft van onze sloepen wordt voorzien van een buitenboordmotor maar die wordt geplaatst in de bun. Dan hebben wij ook aardig wat modellen met een binnenboordmotor. Dit zijn echte dieselmotoren vaak van het merk Craftsman. Er is één model waarbij je kan kiezen tussen een binnen- of een buitenboordmotor; de Lifestyle 660 inboard of de Lifestyle 660 outboard.

Daarnaast zijn alle, zowel binnen- als buitenboordmotor ook elektrisch verkrijgbaar. Dit is vrijwel op iedere sloep mogelijk.

Over elektrisch varen

Welke merken sloepen zijn er? - Met welke motoren zijn onze sloepen uitgerust?
Welke merken sloepen zijn er? - Wanneer kan je snelvaren met een sloep?

Wanneer kan je snelvaren met een sloep?

“Gooi ergens een zware motor achter en je kan snelvaren”. Dit denken misschien veel mensen maar zo zit het wel een beetje maar niet helemaal. Er komt namelijk iets meer bij kijken. De afgelopen jaren zijn veel sloepen zo gemaakt dat ze ook snel kunnen varen. Natuurlijk heb je daar een zwaardere motor voor nodig. Voor modellen rond de 5 meter kan je met 40pk al snelvaren en modellen rond de 6 meter dan moet je aan zo’n 60pk denken.

Maar tegenwoordig is het onderwaterschip zo gemaakt dat de sloep ook daadwerkelijk comfortabel kan snelvaren. Het lijkt inmiddels erg op die van een consoleboot. Daarnaast is de spiegel verstevigd zodat er ook een zwaardere motor achter kan.

Kunnen grote sloepen ook snelvaren?

Het antwoord is vrij simpel. JA! Neem bijvoorbeeld de Lifestyle 750 tender. Dat is de sloep met het de meeste zitplaatsen. Daar kan maximaal een 150PK dieselmotor in. Met zo’n motor en een x aantal mensen aan boord kan je nog steeds redelijk snel varen. Als je met een paar man in de boot zit dan kan het sowieso.

Wij hebben nog een model groter, de Lifestyle 818 waar maar liefst 270PK in kan. Die kan sowieso snelvaren. Die heeft alleen iets minder zitplekken maar daarentegen wel een zonnedek en een slaapcabine.

Welke merken sloepen zijn er? - Kunnen grote sloepen ook snelvaren?
Welke merken sloepen zijn er? - Welke sloep past het best bij u

Welke sloep past het best bij u

Uiteindelijk is er heel wat keuze tussen verschillende merken sloepen. Voor een goed en eerlijk advies kunt u het beste langs onze showroom in Sliedrecht komen. Daar kunnen we u meteen het een en ander toelichten. Hier hebben wij verschillende modellen staan van o.a. Primeur en Lifestyle Marine.

Heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Direct contact
  • Veel modellen aanwezig
    1.250m² aan sloepen.
  • Maarliefst 8 topmerken
    Kies het merk dat past bij u.
  • Advies op maat
    Op die manier maakt u de juiste keus.